ANP7 mrt '13 11:04

Pharming voorziet miljoenenbetaling uit VS

ANP
ANP

LEIDEN (AFN) - Pharming verwacht over niet al te lange tijd een mijlpaalbetaling van 20 miljoen dollar uit de Verenigde Staten te kunnen bijschrijven. Dat zei bestuursvoorzitter Sijmen de Vries van het biotechnologiebedrijf donderdag in een toelichting op de jaarcijfers.

De betaling, waarvan De Vries nog niet kon aangeven wanneer die precies valt, zal volgens de topman helpen bij de verbetering van het negatieve eigen vermogen.

Eerdere mijlpaalbetalingen van dezelfde omvang in 2010 mochten onder de IFRS-boekhoudregels niet als eigen vermogen worden aangemerkt. ,,Een vreemde regel, want de betalingen zijn ontvangen en kunnen niet worden teruggevorderd'', zei De Vries. ,,Maar daar moeten we mee leven.'' Pharming gaat ervan dat deze betaling wel als eigen vermogen mag gelden, zei De Vries, zonder te vermelden waarop het bedrijf die veronderstelling baseert.

Ook een verwachte mijlpaalbetaling van 5 miljoen dollar van de Amerikaanse partner Santarus zal bijdragen aan de verbetering van het eigen vermogen, zei De Vries. Hetzelfde geldt voor een converteerbare lening waarover het bedrijf onlangs overeenstemming bereikte met bestaande investeerders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen