ANP13 jun '13 08:11

Japanse beurs hard onderuit

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De effectenbeurs in Tokio is donderdag hard onderuit gegaan.

EPA
EPA

TOKIO (ANP) - De effectenbeurs in Tokio is donderdag hard onderuit gegaan. De aanhoudende onzekerheid over de afbouw van het Amerikaanse stimuleringsbeleid en een stijging van de Japanse yen zorgden voor een verkoopgolf op de Japanse beurs. De Nikkei verloor 6,3 procent en eindigde op 12.445,38 punten. Eerder deze maand zakte de Japanse hoofdindex ook al even onder de 13.000 puntengrens.

Het was de zesde verliesbeurt voor de Nikkei in de afgelopen zeven handelssessies. Vooral de exportbedrijven werden van de hand gedaan. Beleggers vrezen dat de duurdere Japanse munt een negatieve impact zal hebben op de winstgevendheid en de concurrentiepositie van de exporteurs.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen ook zware verliezen zien. De Kospi in Seoul daalde 1,5 procent en in Sydney verloor de All Ordinaries 0,7 procent. In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, stond de Hang Seng-index 2,9 procent in de min. In China ging de Shanghai Composite op de eerste handelsdag van de verkorte handelsweek ook onderuit, terwijl de Filipijnse beurs op koers lag voor de grootste daling sinds 2008.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen