ANP30 jan '13 12:08

Vijf clubs in financiële gevarengroep

ZEIST (ANP) - Vijf clubs uit het betaalde voetbal zitten in de financiële gevarengroep, de zogenoemde categorie 1. Dat heeft de KNVB woensdag gezegd op basis van de ingediende jaarcijfers van seizoen 2011-2012 en prognoses van 2012-2013. Vorig jaar augustus behoorden nog drie clubs tot deze categorie.

Vergeleken met december 2011 is het aantal clubs in de risicogroep echter gedaald. Destijds waren het er negen. Bovendien is er een toename van het aantal clubs in categorie 3 (goed) van zeven in 2011 naar tien nu. In categorie 2 (voldoende) zitten 20 clubs.

ADO Den Haag (eredivisie), FC Dordrecht, Fortuna Sittard, Helmond Sport en Sc Veendam zijn de clubs in categorie 1. Ze werken binnen het kader van een plan van aanpak aan hun financieel herstel. Dat betekent dat ze moeten saneren. Hoe dat precies gebeurt, bepalen de clubs in grote lijnen zelf. De clubs doen een voorstel voor het plan van aanpak, dat de licentiecommissie moet goedkeuren. Binnen een termijn van drie jaar moet een club weer structureel in minimaal categorie 2 zitten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen