ANP6 apr '13 16:44

Tennissers te sterk voor Roemenië

Archiefbeeld van Jean-Julien Rojer en Robin Haase. ANP
Archiefbeeld van Jean-Julien Rojer en Robin Haase. ANP

BRASOV (ANP) - De Nederlandse tennissers kunnen zich opmaken voor een wedstrijd in de play-offs voor promotie naar de wereldgroep. Jean-Julien Rojer en Robin Haase haalden zaterdag in het Daviscupduel met Roemenië het derde en beslissende punt binnen. Het duo won in Brasov met 6-4 7-5 6-4 van Victor Hanescu en Marius Copil.

Haase en Igor Sijsling hadden Nederland vrijdag al op een comfortabele 2-0 voorsprong gezet. Haase won zijn enkelpartij van Adrian Ungur en Sijsling was te sterk voor Hanescu.

Captain Jan Siemerink wijzigde zaterdag nog zijn opstellling. Hij gaf de jarige Haase de voorkeur boven Thiemo de Bakker. Bij Roemenië was de dubbelspecialist Horia Tecau er niet bij vanwege een blessure.

Snelle breaks

Nederland begon sterk door in de eerste set het Roemeense koppel al snel te breken. Dat was voldoende voor de setwinst. In het tweede bedrijf kreeg Roemenië wel kansen op een servicepunt van Nederland te pakken, maar deed dit niet. Bij een stand van 5-5 verzilverden Haase en Rojer hun breakpunten wel en zo zetten ze Nederland op 2-0 in sets. In het derde bedrijf was er opnieuw een snelle break voor Oranje. Roemenië brak meteen terug. Maar op 4-4 forceerden Rojer en Haase de beslissing en maakten het op eigen service af.

De wedstrijd om promotie naar de wereldgroep staat in september op het programma.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen