ANP31 jul '13 08:36

Bayer minder zeker van doelen

Auteur: ANP Nieuws

LEVERKUSEN (AFN) - Chemieconcern Bayer is er minder zeker van dat de voor 2013 gestelde doelen worden gehaald dan voorheen.

LEVERKUSEN (AFN) - Chemieconcern Bayer is er minder zeker van dat de voor 2013 gestelde doelen worden gehaald dan voorheen. Dat bleek woensdag uit een toelichting van het bedrijf op zijn kwartaalcijfers.

,,We houden vast aan de prognoses voor 2013 die we eind februari hebben gepubliceerd, ook al lijken die steeds ambitieuzer te worden'', stelde het bedrijf. Bayer gaf daarbij aan niet te weten wat de gevolgen zullen zijn van de onverwacht zwakke prestaties van de plasticdivisie. Daar zetten hoge grondstofkosten en een afnemende vraag uit China druk op de resultaten.

Bayer zag de omzet in het tweede kwartaal met 2 procent groeien tot 10,4 miljard euro. De nettowinst verbeterde met 75 procent tot 841 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda), zonder bijzondere posten, groeide met 1 procent tot 2,2 miljard euro. Bayer verwacht dit resultaat in 2013 met een laag enkelcijferig getal te laten groeien. Daarbij wordt gerekend op een onderliggende omzetgroei van 4 tot 5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen