ANP3 feb '13 19:32

Nigeria via Ivoorkust naar halve finale

EPA
EPA

RUSTENBURG (ANP) - Nigeria heeft zich zondag dankzij een 2-1-overwinning op Ivoorkust geplaatst voor de halve finales van de Afrika Cup. Sunday Mbah maakte namens Nigeria, dat in Zuid-Afrika moeizaam de groepsfase was doorgekomen, 12 minuten voor tijd het winnende doelpunt.

Ivoorkust had als topfavoriet vrij eenvoudig de poule gewonnen, maar kwam tegen Nigeria, met Kenneth Omeruo van ADO Den Haag in het veld, nooit lekker in de wedstrijd. Nog voor rust zorgde Emmanuel Emenike voor de 1-0 voor Nigeria. Cheik Tioté, oud-Twente, zorgde daarna nog wel voor de 1-1, maar na de late treffer van Mbah moest Ivoorkust alsnog teleurgesteld afdruipen.

De winnende bondscoach Stephen Keshi was dolblij met de zege op Ivoorkust, waar Wilfried Bony van Vitesse op de bank bleef. ,,Ik gaf mijn jongens vooraf 20 procent kans, maar we hebben karakter getoond, het karakter waarvan ik weet dat Nigeria dat heeft.''

Nigeria mag het woensdag in de halve finale-wedstrijd in Durban opnemen tegen Mali, dat gastland Zuid-Afrika zaterdag na strafschoppen versloeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen