ANP24 jan '13 10:17

Moordzaak Vaatstra in februari voor rechter

LEEUWARDEN (ANP) - Jasper S. moet op 27 februari voor het eerst voor de rechtbank in Leeuwarden verschijnen. Dat maakte de rechtbank in Leeuwarden donderdag bekend. De 45-jarige S. wordt verdacht van de verkrachting en de moord op de 16-jarige Marianne Vaatstra in een weiland bij Veenklooster in 1999.

Op 27 februari zal de zaak worden besproken in een zogeheten pro-formazitting. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. De verwachting is dat er een tussenstand van het onderzoek wordt gegeven. De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt op een later tijdstip plaats.

Jasper S. kwam in november vorig jaar in beeld tijdens een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek. S. stond zelf DNA af tijdens dit onderzoek. Hij deed volgens zijn advocaat mee aan het onderzoek om gepakt te worden. ,,Hij voelde dat het spel uit was'', aldus advocaat Jan Vlug. De boer uit Oudwoude bekende de moord en verkrachting uiteindelijk tijdens een verhoor door de politie.

Ruim 13 jaar deed justitie erover om een verdachte aan te houden in één van bekendste moordzaken van Nederland. Hoewel de politie meerdere personen heeft aangehouden leidde het nooit tot een veroordeling.

Gerelateerde artikelen