ANP22 feb '13 05:32

Australische zwemploeg nam verboden pillen

SYDNEY (ANP) - Het Australische mannenzwemteam van de 4x100 meter vrije slag heeft toegegeven het verboden kalmeringsmiddel Stilnox te hebben gebruikt. Ze namen de pillen tijdens een teambuildingsessie voorafgaand aan de Olympische Spelen in Londen.

Dat maakte zwemmer James Magnussen vrijdag bekend op een persconferentie in Sydney. ,,We gebruikten Stilnox na een hechtingsdag voor de estafetteploeg tijdens het trainingskamp in Manchester'', zei hij namens hem en zijn teamgenoten Matt Targett, Eamon Sullivan, James Roberts, Cameron McEvoy en Tommaso D'Orsogna.

Het Australisch Olympisch Comité (AOC) had het gebruik van die kalmeringsmiddelen verboden. Dat deed de organisatie nadat oud-olympisch zwemkampioen Grant Hackett had toegegeven in zijn loopbaan sterk afhankelijk te zijn geworden van Stilnox. Hackett noemde het middel ,,duivels''. Bij wereldantidopingbureau WADA staat het spul niet op de lijst van verboden medicamenten.

De zwemmers kunnen een sanctie verwachten van het AOC, omdat ze hun overeenkomst om lid te mogen zijn van het olympisch team hebben verbroken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen