ANP29 jan '13 14:25

Drie keer levenslang in liquidatieproces

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - In het Amsterdamse liquidatieproces Passage heeft de rechtbank dinsdag aan drie verdachten een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Een verdachte kreeg de maximale tijdelijke straf, 30 jaar cel.

Het levenslang is voor de verdachten Mohamed R., Jesse R. en Siegfried S. Jesse R. is volgens de rechtbank betrokken bij zes moorden en een aantal pogingen daartoe. De rechtbank zegt dat hij van jongs af aan naar eencarrierein de criminaliteit streefde. Siegfried S. is bestempeld als een ,,huurmoordenaar in de ware zin van het woord''. Hij heeft al vele veroordelingen op zijn naam staan. Mohamed R. ,,heeft zijn leven gewijd aan het plegen van zware strafbare feiten''.

Tegen Fred Ros was ook levenslang geëist, maar de rechtbank legde hem 30 jaar op. Er is ,,geen enkel vertrouwen dat hij zich ontwikkelt tot een nette burger'', zei de rechtbank over hem. Ook tegen Ali A. en Dino Soerel had justitie levenslang geëist, maar zij zijn vrijgesproken van betrokkenheid bij liquidaties en kregen voor ondergeschikte feiten respectievelijk 1,5 jaar en 6 maanden opgelegd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen