ANP1 feb '13 09:55

'Kosten voor banken lopen op door SNS'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De nationalisatie van SNS Reaal zal andere Nederlandse banken in ieder geval op korte termijn opzadelen met hogere kosten. Dat concludeerde analist Albert Ploegh van ING vrijdag.

Ploegh wijst op de speciale heffing van 1 miljard euro die de banken volgend jaar moeten betalen als bijdrage aan de kosten voor de nationalisatie. Daarnaast zal het ,,drastische besluit'' om alle aandeelhouders volledig te onteigenen tijdelijk een negatief effect hebben op de kosten die banken maken om kapitaal aan te trekken.

Obligatiehouders van SNS blijven buiten schot, maar minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaf in een toelichting aan dat hij in de toekomst alle investeerders zoveel mogelijk wil laten meebetalen als een bank moet worden gered. Dit is volgens Ploegh ,,duidelijk negatief'' voor de hele financiële sector.

De handel in het aandeel SNS werd vrijdag voorbeurs opgeschort. ING handhaaft zijn verkoopadvies voor het aandeel en heroverweegt zijn koersdoel van 0,50 euro. SNS Reaal sloot donderdag op 0,84 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen