ANP15 jun '13 17:55Aangepast op 15 jun '13 22:16

Vermist jongetje gevonden na Amber Alert

ANP
ANP

GRONINGEN (ANP) - Een 4-jarige jongetje dat zaterdag in Groningen was ontvoerd door zijn 43-jarige vader is na enkele uren ongedeerd teruggevonden. De man werd aangehouden nadat de twee een horecagelegenheid in het centrum hadden verlaten. Zaterdagmiddag was er voor de verdwijning van Jayden een Amber Alert uitgegeven.

De man had ruzie gekregen in het huis van de 33-jarige moeder en ging er plotseling met het kind in een auto vandoor. De politie ging direct met man en macht op zoek naar het kind. Ook Duitsland werd gewaarschuwd omdat het niet duidelijk was in welke richting de auto was weggereden. Op de matrixborden van Rijkswaterstaat boven de wegen werd ook melding gemaakt van de verdwijning.

Bijna 2 miljoen Nederlanders zijn momenteel aangemeld bij het Amber Alert. Het wordt zo'n vier keer per jaar verstuurd bij vermissing van een kind, en als de politie vreest dat het leven van het kind gevaar loopt. Burgers die aangesloten zijn bij het systeem wordt dan gevraagd alert te zijn in hun eigen omgeving.

Ook voor de vermiste broers Ruben en Julian uit Zeist werd begin mei een Amber Alert uitgegeven. Na een lange zoektocht werden ze gevonden. Ze waren door hun vader om het leven gebracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen