ANP18 jan '13 09:46Aangepast op 18 jan '13 10:32

'Verkoop screening is desinvestering Reed'

AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van de screeningactiviteiten van LexisNexis door Reed Elsevier heeft geen gevolgen voor de winst per aandeel van dat bedrijf. Dat concludeerde analist Johan van den Hooven vanSNS Securities vrijdag.

Volgens Van den Hooven gaat het om een ,,relatief kleine desinvestering'' die het risicoprofiel van Reed op bescheiden schaal versterkt. De verkoop kan een klein verwaterend effect hebben op de winst per aandeel, maar Reed beoogt dit effect te compenseren met de inkoop van aandelen, aldus de analist.

Reed Elsevier verstrekte geen financiële details, maar SNS gaat ervan uit dat het onderdeel goed was voor 2 procent van de totale omzet van het bedrijf.

Arbeidsintensief

Rabobank wees erop dat de screeningsactiviteiten arbeidsintensief zijn en lage winstmarges hebben. Door de verkoop verbetert het margeprofiel van Reed Elsevier, stelden analisten Hans Slob en Philip Scholte. Zij vertrouwen er verder op dat Reed Elsevier op 28 februari met sterke jaarcijfers komt, die een groei van de winst per aandeel van minstens 15 procent laten zien. De analisten bevestigden hun 'Conviction buy'-rating met koersdoel van 12 euro voor het aandeel Reed.

Bij SNS staat het aandeel op 'hold', met een koersdoel van 10 euro.

Reed Elsevier noteerde vrijdag om 10.25 uur 0,6 procent in de plus op 11,46 euro. De AEX-index stond op dat moment 0,3 procent hoger.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen