ANP30 jan '13 14:19

Reorganisatielast drukt winst Manpower

ANP
ANP

MILWAUKEE (AFN) - Het Amerikaanse uitzendconcern Manpower heeft in het vierde kwartaal van 2012 een reorganisatielast van 26,6 miljoen dollar geboekt. Mede daardoor daalde de nettowinst in de periode, zo blijkt uit de woensdag gepubliceerde resultaten. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar zal de last een fors negatief effect hebben op de winstgevendheid.

Manpower, 's werelds nummer 3 achter respectievelijk Adecco en Randstad, boekte een kwartaalwinst van 53,3 miljoen dollar in vergelijking met 63,6 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet daalde met 5 procent tot 5,2 miljard dollar.

Manpower kijkt met enig optimisme naar 2013, maar houdt rekening met een ,,potentiële verstoring'' van de markten, vooral in Europa. ,,Op dit moment voorzien we geen dramatisch negatieve ontwikkelingen'', aldus het concern. In het eerste kwartaal, dat traditioneel tot de zwakkere behoort, verwacht Manpower een winst per aandeel van 40 tot 48 dollarcent, voor aftrek van reorganisatielasten. In het vierde kwartaal was de winst per aandeel op deze basis nog 91 dollarcent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen