ANP5 aug '13 16:09

IMF: Japan moet hervormen na stimulans

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - De opleving van de Japanse economie komt in gevaar als de Japanse regering haar hervormingsplannen niet doorzet.

EPA
EPA

WASHINGTON (ANP) - De opleving van de Japanse economie komt in gevaar als de Japanse regering haar hervormingsplannen niet doorzet. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een maandag gepubliceerd rapport over Japan.

De Japanse economie kreeg in de eerste helft van dit jaar een sterke impuls van de ruime stimuleringsmaatregelen die onder aanvoering van de nieuwe premier Shinzo Abe zijn doorgevoerd. Die lijken ervoor te hebben gezorgd dat er een einde is gekomen aan de aanhoudende deflatie in het land en leidden tot een forse toename van de economische groei. Die komt volgens het IMF dit jaar uit op circa 2 procent, om volgend jaar af te zwakken tot iets meer dan 1 procent.

De vooruitzichten voor de op twee na grootste economie ter wereld komen volgens het IMF in gevaar als de groei in andere landen afzwakt, of als de regering haar hervormingsplannen niet doorzet. Het fonds roept Japan daarom op de economie over een breed front aan te pakken, zodat de werkgelegenheid wordt gestimuleerd, bedrijven makkelijker aan kapitaal kunnen komen, de immigratie kan toenemen en goederen en diensten makkelijker verhandeld kunnen worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen