ANP9 jan '13 09:31

Delta Lloyd omhoog na vertrek Aviva

AMSTERDAM (AFN) - Aviva heeft dinsdag zijn resterende belang van 19,4 procent in Delta Lloyd verkocht. De Nederlandse verzekeraar maakte tot de beursgang eind 2009 volledig deel uit van Aviva. De verkoop van de 34 miljoen aandelen werd flink overschreven.

,,Het afstoten van het belang is geen verrassing, aangezien het onderdeel was van de strategie van Aviva'', schrijft analist Lemer Salah van SNS Securities woensdag in een rapport. ,,We zijn blij dat de free float van het bedrijf verbeterd is en we denken dat dat positieve implicaties heeft voor het bedrijf. Er is nu meer ruimte voor Delta Lloyd om zijn strategische doelen na te streven'', voegt hij toe.

,,De Aviva-kater is voorbij'', schrijft analist Cor Kluis van Rabobank. ,,Vanaf nu is het cruciaal hoe Delta Lloyd zal handelen met betrekking tot de verwachte verkoop van de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal.''

Het aandeel Delta Lloyd noteerde woensdag om 9.19 uur 6,9 procent hoger op 13,75 euro. De MidKap noteerde 0,8 procent hoger.

Gerelateerde artikelen