ANP8 mrt '13 14:36Aangepast op 8 mrt '13 14:59

Corendon neemt afscheid van acht schaatsers

HEERENVEEN (ANP) - Het merendeel van de schaatsers van Team Corendon moet op zoek naar een nieuwe ploeg. Komend seizoen is er geen plaats meer voor Carlijn Achtereekte, Floor van den Brandt, NatasjaBruintjes, Roxanne van Hemert, Bas Bervoets, Rienk Nauta, Pepijn van der Vinne en Karsten van Zeijl. De aflopende contracten van deze rijders worden niet verlengd, zo maakte de ploeg vrijdag in Heerenveen bekend.

Marije Joling, Jorien Voorhuis en Annouk van der Weijden hebben een contract tot en met de Olympische Spelen in Sotsji en krijgen bij Team Corendon komend seizoen gezelschap van Renz Rotteveel, Maurice Vriend, Marrit Leenstra en Lotte van Beek. Dat viertal komt over van het Team Van Veen, dat samengaat met Team Corendon.

Coach Jan van Veen gaat ook mee. Bij Team Corendon zijn Renate Groenewold en Peter Kolder de trainers. Hoe het drietal de taken precies gaan verdelen, is nog niet helemaal duidelijk. Van Veen krijgt in ieder geval de eindverantwoordelijkheid.

,,We weten waar onze kwaliteiten liggen'', aldus Groenewold, die blij is dat beide schaatsploegen komend seizoen samengaan. ,,Dit seizoen heeft niet helemaal gebracht wat we ervan hadden verwacht. Toen hebben we om ons heen gekeken en onszelf de vraag gesteld: wat is het speelveld en wat zijn de kansen? Met het Team Van Veen bood zich een enorme kans aan.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen