ANP11 jun '13 09:38Aangepast op 11 jun '13 10:38

Politie jaagt relschoppers van Taksimplein

Auteur: ANP Nieuws

ISTANBUL (ANP) - De Turkse politie lijkt dinsdagochtend met een grote actie op het Taksimplein in Istanbul een grote groep relschoppers van het plein te hebben gejaagd.

EPA
EPA

ISTANBUL (ANP) - De Turkse politie lijkt dinsdagochtend met een grote actie op het Taksimplein in Istanbul een grote groep relschoppers van het plein te hebben gejaagd. Vreedzame demonstranten elders op het plein werden ongemoeid gelaten, meldden verschillende media.

Dinsdagochtend vroeg rukten honderden leden van de oproerpolitie met gepantserde voertuigen het Taksimplein op. Ze richtten waterkanonnen en schoten traangas op de harde kern oproerkraaiers onder de demonstranten. De politie werd bekogeld met stenen en brandbommen. De autoriteiten meldden dat de actie van de politie niet was bedoeld om het hele plein vrij te maken van demonstranten maar gericht was op het weghalen van spandoeken en barricaden.

Na enkele uren had de politie de relschoppers van het plein geveegd en waren er nog schermutselingen in omliggende straten. Elders op het plein bleef het relatief rustig onder de demonstranten. Ook de actievoerders in het Gezipark, waar alle heisa om is ontstaan, werden ongemoeid gelaten.

Premier Recep Tayyip Erdogan praat woensdag met leiders van de demonstranten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen