ANP24 jan '13 10:28

Vier literaire tijdschriften krijgen geld

Voormalig staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra. ANP
Voormalig staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra. ANP

AMSTERDAM (ANP) - Vier literaire tijdschriften kunnen de toekomst rooskleurig tegemoet zien. Hollands Maandblad, Das Magazin, Terras en Liter hebben van het Prins Bernhard Cultuurfonds elk een bijdrage gekregen van 25.000 euro. Met het geld kunnen ze zich verder ontwikkelen op papier en op internet en meer lezers trekken, liet het fonds donderdag weten.

Het Cultuurfonds besloot vorig jaar een geldbedrag van 100.000 euro beschikbaar te stellen voor ,,talentvolle redacties'' van literaire tijdschriften. Voormalig staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra besloot eerder de subsidies voor de papieren nummers van literaire tijdschriften per 1 januari 2013 te beëindigen. Zo'n 12 literaire bladen verloren hun subsidie.

Volgens het Cultuurfonds bieden literaire tijdschriften echter een platform voor (on)bekend talent om te publiceren. Alle uitverkorenen willen meer doen met internet en sociale media. Hollands Maandblad, dat al sinds 1959 bestaat, kiest vastberaden voor verschijning op papier, maar wil de band met de lezers versterken door de inzet van digitale middelen.

Gerelateerde artikelen