ANP8 mrt '13 18:16

Twente-coach zet Douglas uit selectie

ANP
ANP

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente-verdediger Douglas is vrijdag door zijn coach Alfred Schreuder uit de selectie gezet. Hij mist daardoor zondag de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Schreuder nam de maatregel vanwege onprofessioneel gedrag van de Braziliaanse Nederlander.

,,Ik treed niet in details, begin volgende week hebben we een gesprek met hem'', liet Schreuder weten.

Verder ontbreekt bij de Enschedese formatie Roberto Rosales. De rechtsback heeft last van zijn lies en is vermoedelijk enkele weken niet inzetbaar. Andreas Bjelland en Nacer Chadli zijn nog niet voldoende hersteld van blessures. Mogelijk kunnen ze volgende week tegen FC Groningen weer in actie komen.

Wout Brama

Schreuder kan zondag wel weer beschikken over Wout Brama. De middenvelder is hersteld van een hielblessure. Tim Hölscher krijgt van Schreuder opnieuw een basisplaats. Jeugdkeeper Timo Plattel, doelman van FC Twente A1, zit op de bank.

Schreuder maakte op de website van de Tukkers nog eens duidelijk waar hij met de ploeg naar toe wil. ,,We willen met een herkenbaar team herkenbaar voetbal spelen en zo hoog mogelijk eindigen in de competitie. We moeten zorgen dat we allemaal dezelfde kant op willen en dat de ploeg op het veld passie en energie toont.''

Bij Vitesse keert Theo Janssen terug na een schorsing en is Simon Cziommer geblesseerd aan zijn hamstring. Davy Pröpper lijkt fit genoeg om weer bij de selectie te zijn, evenals Jan-Arie van der Heijden. Hij verliet voortijdig de training, maar coach Fred Rutten voorziet geen probleem voor zondag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen