ANP2 aug '13 09:48Aangepast op 2 aug '13 10:35

Cyberaanval op website politie voorbij

De website van de politie is vrijdagochtend platgelegd door een DDoS-aanval. Het is nog niet bekend wie achter de aanval op politie.nl zit. Dat heeft de politie laten weten aan het ANP. Alarmnummer 112 en het nummer 0900-8844 zijn wel gewoon bereikbaar.

DEN HAAG (ANP) - De website van de politie is weer in de lucht. De site politie.nl was vrijdagochtend platgelegd door een DDoS-aanval. De politie weet nog niet wie daar achter zitten. Alarmnummer 112 en het nummer 0900-8844 waren zijn wel gewoon bereikbaar.

Bij een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) sturen de belagers heel veel computers tegelijk naar een site. Die raakt daarvoor overbelast en wordt onbereikbaar. De systemen van de politie zijn volgens een woordvoerder niet gehackt.

De regionale omroep RTV Oost was deze week twee keer het doelwit van een cyberaanval. Het is niet bekend of er een verband is met de aanval op politie.nl.

Dit voorjaar was er een golf cyberaanvallen in Nederland. Daardoor werden onder meer de sites van de rijksoverheid, ING, ABN Amro, Rabobank, SNS Bank en KLM platgelegd. Voor zover bekend is daar nog niemand voor opgepakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen