ANP16 jan '13 10:52Aangepast op 16 jan '13 13:05

EC: ABN en ING hebben acquisitieban

ANP
ANP

BRUSSEL (ANP) - ABN Amro en ING zijn onderworpen aan een acquisitieban, waardoor ze geen overnames kunnen plegen. Dat zegt een woordvoerder van Europees commissaris Joaquin Almunia voor Mededinging woensdag in reactie op berichtgeving in het Financieele Dagblad (FD).

Volgens het FD is een hulpplan voor SNS Reaal daarmee op een tegenvaller gestuit, omdat deze ban een deelname van de twee banken in SNS blokkeert. De zegsman van de commissie benadrukt dat de ban is overeengekomen als voorwaarde voor de staatssteun aan ABN Amro en ING. Volgens hem is er informeel contact op technisch niveau gaande met de regering in Den Haag over de kwestie.

Het FD stelt dat er rondom de kapitaalversterking van SNS Reaal verschillende scenario's de ronde doen. Bij een ervan worden de slechte vastgoedleningen van het financiële concern apart gezet in een zogenoemde bad bank. De Staat en de drie grootbanken ING, ABN en Rabobank zouden hiervan aandeelhouder worden. Nu ABN en ING niet mee mogen doen, wil Rabobank niet als enige grote partij een rol spelen, aldus de krant.

Het ministerie van Financiën wilde desgevraagd niet reageren op het bericht in het FD.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen