ANP1 feb '13 10:24

Banken verwelkomen nationalisatie SNS

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse banken ING, Rabobank en ABN Amro verwelkomen de nationalisatie van branchegenoot SNS Reaal. Dat lieten woordvoerders van de banken vrijdag weten. De nationalisatie is volgens hen ,,begrijpelijk'' en ,,noodzakelijk'' voor de stabiliteit van de Nederlandse financiële sector.

Nederlandse banken moeten in 2014 eenmalig 1 miljard euro bijdragen aan de redding van SNS Reaal. ING verwacht op grond van de huidige situatie dat dit zal resulteren in een last van 300 tot 350 miljoen euro. Een woordvoerder van het financiële concern liet desgevraagd weten dat ING geen vorderingen heeft op SNS Reaal die betrokken zijn in de nationalisatie.

Bestuursvoorzitter Piet Moerland van Rabobank gaf aan dat de bijdrage van Rabo ook ongeveer 300 miljoen euro zal zijn. Het aandeel van Rabo in de bankenheffing is naar rato van het depositogarantiestelsel namelijk ongeveer 30 procent.

Vorderingen

Rabo heeft volgens een woordvoerder ,,geen noemenswaardige vorderingen'' uitstaan op SNS Reaal. De genationaliseerde bank zal alle ,,normale verplichtingen'' nakomen, aldus de zegsman.

ABN Amro schat zijn bijdrage momenteel in op 200 tot 250 miljoen euro na belastingen. De bank, die zelf in 2008 werd genationaliseerd, heeft volgens een woordvoerder ook geen noemenswaardige bedragen aan vorderingen uitstaan bij SNS.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen