ANP7 mrt '13 08:26Aangepast op 7 mrt '13 10:15

Winst- en omzetverbetering voor Carrefour

EPA
EPA

PARIJS (AFN) - De Franse supermarktketen Carrefour heeft de winst en omzet in 2012 zien stijgen. De winsttoename was vooral het gevolg van eenmalige baten uit de verkoop van onderdelen. De operationele winst daalde juist licht. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

De omzet kwam 0,9 procent hoger uit op 76,1 miljard euro. De operationele winst daalde met 2,6 procent tot 2,2 miljard euro, een kleinere daling dan analisten hadden verwacht. Onder de streep sprake was van een verdrievoudiging van de winst tot 1,2 miljard euro.

Carrefour verkocht afgelopen jaar activiteiten in het zuiden van Europa, Azië en Colombia. De groep wil zich focussen op groei in Frankrijk en andere Zuid-Amerikaanse landen. In Frankrijk gaat Carrefour zich richten op verbetering van het imago, verbouwing van winkels en de ontwikkeling van nieuwe afzetkanalen. De onderneming zei de investeringen op haar thuismarkt op te voeren. Carrefour zei ook ,,een nieuw momentum'' te zien in de ontwikkeling van zijn vastgoedbezittingen.

Op de beurs in Parijs sprong het aandeel Carrefour omhoog. Beleggers waren tevreden over de investeringsplannen van het concern en over de kleiner dan verwachte winstdaling.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen