ANP31 jan '13 14:33

Nasdaq houdt kwartaalresultaten op peil

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurs Nasdaq OMX heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar zijn resultaten op peil gehouden, door te snijden in de kosten. De winst steeg licht, de omzet bleef nagenoeg stabiel.

Dat blijkt uit resultaten van de door technologiefondsen gedomineerde effectenbeurs, die donderdag zijn gepubliceerd. De nettowinst kwam uit op 85 miljoen dollar (63 miljoen euro), tegen 82 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal in 2011. De omzet kwam in de laatste 3 maanden van 2012 uit op 419 miljoen dollar, tegen 420 miljoen dollar een jaar eerder.

Op jaarbasis viel zowel de omzet als de winst terug. De omzet daalde van 1,68 miljard naar 1,66 miljard dollar, de winst viel terug van 387 miljoen naar 352 miljoen dollar.

De handel in effecten loopt wereldwijd terug. Nasdaq is aan het reorganiseren om die verminderde vraag het hoofd te bieden. Daarnaast zoekt het Amerikaanse bedrijf onder andere de handel in derivaten op. In december kocht Nasdaq 25 procent van het Nederlandse handelssysteem The Order Machine (TOM), dat zich hierop richt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen