ANP1 jan '13 15:49

Nog veel gewonden Raard in ziekenhuis

Burgemeester Marga Waanders (L). ANP
Burgemeester Marga Waanders (L). ANP

DOKKUM (ANP) - Er liggen nog twaalf of dertien gewonden van het ongeluk tijdens de jaarwisseling in het Friese dorpje Raard in het ziekenhuis. Sommige zijn er zeer slecht aan toe. Dat zei burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel (waar Raard onder valt) dinsdag op een persbijeenkomst. ,,Het nieuwe jaar is op een afschuwelijke manier begonnen.'' Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.

Van de zeventien slachtoffers (zestien volwassenen en een 10-jarig kind) zijn er ,,vier of vijf" in de loop van de nacht en dinsdagmorgen weer naar huis gegaan, onder wie het kind. Voor enkele kinderen uit Raard is opvang geregeld, omdat hun beide ouders in het ziekenhuis liggen.

In de nacht van oud en nieuw reed een 42-jarige vrouw uit Dokkum in op een groep van zo'n veertig mensen die naar een nieuwjaarsvuur keken. Waanders benadrukte dat er geen opzet in het spel is geweest en dat de vrouw die drie kinderen (onder wie een kind van haarzelf) in de auto vervoerde, geen alcohol had gedronken. De vrouw is uitgebreid verhoord en dinsdagmiddag weer vrijgelaten.

Volgens de Friese politie is nog onduidelijk wat er nu precies is gebeurd. Technisch onderzoek moet daarover uitsluitsel geven. Misschien was de vrouw verblind door het vuur en heeft ze niet gezien dat er mensen langs de weg stonden. Ook was het zicht beperkt, door het slechte weer. De vrouw is zeer aangeslagen, volgens de burgemeester.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen