ANP5 mrt '13 14:56

‘Wall Street begint met winst’

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York beginnen dinsdag naar verwachting met winst. De Dow-Jonesindex lijkt daarmee een nieuwe poging te wagen om het hoogste slotniveau ooit te bereiken. De Amerikaanse hoofdindex is slechts 37 punten verwijderd van zijn hoogste historische slotkoers, die in oktober 2007 werd genoteerd.

Op macro-economisch vlak wordt nog gewacht op de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse dienstensector. Eerder op de dag bleek al dat de activiteit in de dienstensector van de eurolanden vorige maand minder hard is gekrompen dan eerder werd gedacht. Ook stegen de detailhandelsverkopen in de eurozone in januari sterker dan verwacht.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse aandelenmarkten vonden maandag geleidelijk de weg omhoog. Het mislukken van het begrotingsoverleg in Washington leidde niet tot hevige koersreacties en bovendien bleek de bedrijvigheid van de industrie in New York flink te zijn toegenomen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 14.127,82 punten. Dat is de op een na hoogste eindstand ooit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen