ANP21 jan '13 07:15

Nikkei sluit in de min

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is maandag lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke koerswinst. De handel stond vooral in het teken van de Bank of Japan, die maandag is begonnen aan een tweedaagse beleidsvergadering. De Nikkei eindigde 1,5 procent lager op 10.747,74 punten.

De grote Japanse exportbedrijven moesten wat terrein prijsgeven nadat de Japanse yen weer wat herstelde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Speculatie op verdere stimuleringsmaatregelen van de Bank of Japan en een nieuwe inflatiedoelstelling van 2 procent stuurden de Japanse munt afgelopen vrijdag tot het laagste niveau in 2,5 jaar tijd. Sharp zakte 3,8 procent op berichten dat de Japanse beeldschermenmaker de productie van de 9,7 inch schermen voor de iPad van Apple nagenoeg heeft stilgelegd.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan aangezien Wall Street maandag is gesloten vanwege Martin Luther King Day. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index onveranderd in de middaghandel. De Kospi in Seoul daalde 0,1 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 0,2 procent.

Gerelateerde artikelen