ANP1 feb '13 16:35

Fer meteen alweer basisspeler bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Trainer Steve McClaren van FC Twente doet voor de thuiswedstrijd zondag tegen FC Utrecht meteen alweer een beroep op Leroy Fer. De 23-jarige middenvelder zag eerder deze week zijn lucratieve transfer naar Everton op het laatste moment afketsen. Vrijdag trainde de oud-Feyenoorder voor de eerste keer weer mee bij de Tukkers.

Na het mislukken van de deal liet Fer snel weten dat hij zich fysiek en mentaal weer helemaal op FC Twente zou gaan richten. ,,Hier kom ik uiteindelijk sterker uit'', gaf hij te kennen.

McClaren bleek vrijdag dezelfde mening toegedaan. De Brit beaamde dat Fer een moeilijke tijd heeft doorgemaakt, maar dat hij over het juiste karakter beschikt om terug te vechten. Bondscoach Louis van Gaal liet Fer voor de komende oefeninterland tegen Italië, woensdag in Amsterdam, nog wel met rust.

Chadli

FC Twente moet het in elk geval geruime tijd doen zonder aanvaller Nacer Chadli (hamstringblessure). Roberto Rosales is voor het duel met FC Utrecht geschorst. De Braziliaan Douglas trainde vrijdag aangepast, maar kan zondag wel gewoon in actie komen.

Bij FC Utrecht keerde de Zambiaan Jacob Mulenga vrijdag terug van de Afrika Cup en trainde aanwinst Jens Toornstra (ex-ADO Den Haag) voor de eerste keer mee. De nieuwkomer zit zondag ook meteen bij de wedstrijdselectie.

De Australiër Tommie Oar (hamstring) is evenals zijn zwaar geblesseerde landgenoot Adam Sarota (knie) niet beschikbaar. De Zweed Alexander Gerndt is vertrokken naar Young Boys in Zwitserland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen