ANP5 apr '13 21:24

Bayern München wil het karwei zelf afmaken

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München kan zaterdag op eigen kracht de vroegste kampioen ooit in de Bundesliga worden. Bij een zege op bezoek bij Eintracht Frankfurt verzekert de ploeg van trainer Jupp Heynckes zich zes speelrondes voor het einde van de competitie al van de 23e landstitel. ,,We kunnen op eigen kracht kampioen van Duitsland worden en het werk afmaken'', zei Heynckes vrijdag. Nog nooit was de titelstrijd in deBundesliga al na 28 wedstrijden beslist.

De 'Rekordmeister' had vorige week al kampioen kunnen worden, maar had daarbij hulp nodig van Borussia Dortmund. De aftredende kampioen liet echter geen steek vallen, waardoor het feestje van Bayern München met minimaal een week werd uitgesteld. Heynckes verwacht niet dat er zaterdag heel veel glazen bier op tafel komen als zijn ploeg in Frankfurt de kampioensschaal verovert. ,,We hebben in elk geval geen festiviteiten op het programma staan.''

Voor de Duitse topclub lonkt namelijk meer eremetaal. Woensdag moet Bayern München in Turijn weer aantreden voor de return tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Afgelopen dinsdag wonnen de Duitsers, met Arjen Robben als vroege invaller, voor eigen publiek met 2-0. ,,We zullen Juventus zaterdag wel in het achterhoofd hebben, want we willen heel graag naar de halve finales in Europa'', zei Heynckes.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen