ANP28 jan '13 21:14

'Buffett wilde NYSE Euronext overnemen'

NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse superinvesteerder Warren Buffett heeft in november vorig jaar via zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway op het laatste moment een poging gedaan om het transatlantische beursbedrijf NSYE Euronext over te nemen. Zijn bod lag echter lager dan dat van beursbedrijf ICE, dat er met de buit vandoor ging. Dat meldden bronnen rond de zaak maandag.

ICE maakte in december bekend NYSE Euronext voor 8,2 miljard dollar te kopen, na 2 maanden van onderhandelingen. Eind november kwam Berkshire Hathaway met een bod op het beursbedrijf op de proppen, zo zou blijken uit documenten. De geboden prijs lag echter onder het bod van ICE, dat wordt gesteund door het bestuur van NYSE Euronext. De transactie wordt naar verwachting in de tweede helft van 2013 afgerond. ICE wil de Europese activiteiten van Euronext vervolgens afstoten.

De bejaarde Buffett is een van de rijkste mensen ter wereld en zijn houdstermaatschappij Berkshire Hathaway heeft een hele reeks bedrijven en deelnemingen, van verzekeraars, frisdrank tot spoormaatschappijen. Het concern telt wereldwijd meer dan een kwart miljoen werknemers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen