ANP21 jun '13 16:06Aangepast op 21 jun '13 16:41

Poetin belooft economie te stimuleren

Auteur: ANP Nieuws

SINT PETERSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De Russische president Vladimir Poetin wil miljarden in de economie pompen om de groei te stimuleren.

EPA
EPA

SINT PETERSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De Russische president Vladimir Poetin wil miljarden in de economie pompen om de groei te stimuleren. Op het internationaal economisch forum in Sint Petersburg zei Poetin dat hij onder meer de inflatie zal aanpakken en ruim 10 miljard euro in de Russische infrastructuur gaat investeren.

,,De belangrijkste doelstelling is omstandigheden te creëren waarin duurzame economische groei mogelijk is’’, aldus Poetin. ,,Groei moet gebaseerd zijn op toenemende productiviteit, investeringen en innovatie.’’

Poetin is door liberale economen herhaaldelijk bekritiseerd omdat hij niets zou doen aan de economische afhankelijkheid van Rusland van grondstoffen. Poetin leek dit met zoveel woorden te erkennen in Sint Petersburg. ,,De tijd van hoge inkomsten uit export van energie is voorbij en Rusland heeft geen toverstaf om ze snel te vervangen’’, aldus de president.

Rosneft

De Russische staatsoliemaatschappij Rosneft sloot vrijdag overigens een megacontract met China voor de levering van olie.

De Russische economie groeide in 2012 met 3,4 procent, het laagste niveau in zo’n 14 jaar, met uitzondering van een krimp in 2009. De regering heeft als doel een groei van 5 procent gesteld, maar lijkt dat ook dit jaar niet te gaan halen. In het eerste kwartaal was de groei 1,6 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen