ANP17 mrt '13 14:40

NAC wint Brabantse derby van Willem II

ANP
ANP

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft zondag de beladen Brabantse derby met Willem II met ruime cijfers gewonnen. De thuisploeg was met 4-0 te sterk. Dankzij de zege neemt de ploeg uit Breda duidelijk afstand van de degradatiezone.

Willem II was juist met veel vertrouwen naar Breda gereisd na de overwinning vorige week op concurrent VVV-Venlo. Het gaf de hekkensluiter hoop om dit seizoen rechtstreekse degradatie te voorkomen. Maar de jacht op punten in Breda werd wel bemoeilijkt door de vele blessures in de selectie. De van Vitesse overgekomen Nicky Hofs ontbrak vanwege een hamstringblessure, die hij overhield aan de ontmoeting met VVV. Ook aanvoerder Hans Mulder bleef vanwege een zware knieblessure aan de kant.

Het initiatief lag in de eerste helft vooral bij NAC, dat de laatste twee wedstrijden niet had gewonnen. Nemanja Gudelj kopte richting het doel uit een vrije trap van Anthony Lurling. De bal belandde op de vuisten van doelman David Meul, maar Kees Luijckx reageerde attent op de rebound en zette zijn ploeg op 1-0.

Speler kwijt

Halverwege de eerste helft was Lurling op weg naar het Tilburgse doel. Hij werd aan zijn shirt getrokken en ging onderuit maar scheidsrechter Danny Makkelie zag er tot grote woede van Lurling niets in.

Willem II kon er niet veel tegenover stellen. De ploeg raakte al vroeg in de wedstrijd nog een speler kwijt. Gaby Jallo moest zich laten vervangen door Kees van Buuren. Na de rust probeerden de Tilburgers wel wat meer aan te vallen maar ze konden het doelman Jelle ten Rouwelaar niet echt moeilijk maken. Pas na ruim 60 minuten spelen moest hij voor het eerst echt ingrijpen.

Attent

De meeste dreiging kwam bij NAC vandaan. Elson Hooi had een kans op 2-0. Maar hij schoot naast uit een voorzet van Mats Seuntjens, die in het veld kwam voor de geblesseerde Lurling. Seuntjens reageerde daarna ook attent op een corner en zorgde uiteindelijk toch voor de tweede treffer van NAC. Vlak na dit doelpunt maakte Hooi er 3-0 van. Huurling Danny Verbeek bepaalde de eindstand op 4-0.

Gerelateerde artikelen