ANP11 jun '13 14:38

Grachtenfestival komt met 20 nieuwe locaties

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdamse marineterrein, een salonboot en het in aanbouw zijnde winkelgebied onder Centraal Station zijn enkele van de 20 nieuwe locaties waar dit jaar het Grachtenfestival plaatsvindt.

AMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdamse marineterrein, een salonboot en het in aanbouw zijnde winkelgebied onder Centraal Station zijn enkele van de 20 nieuwe locaties waar dit jaar het Grachtenfestival plaatsvindt. Het evenement voor klassieke muziek doet van 16 tot en met 25 augustus in totaal bijna 90 plekken aan in de hoofdstad.

Bijzonder is dit jaar een concert op cruiseschip De Prinsendam, dat op 19 augustus bij de Passengers Terminal Amsterdam aanmeert. Eenmaal aan boord van het schip bevindt het publiek zich niet meer op Nederlands grondgebied, laat de organisatie weten.

Het Rembrandtplein is van 18 tot en met 20 augustus het toneel voor de de tango en ook op het Hembrugterrein in West zijn optredens te zien. Verder opent de businessclub en sociëteit van de Industrieele Groote Club de deuren voor het Grachtenfestival. Deze gelegenheid aan de Dam is normaal gesproken alleen toegankelijk voor leden, maar biedt op 23 augustus plek voor een concert.

Het hele programma voor de 16e editie van het festival, met het thema op reis gaan, wordt volgende week donderdag bekendgemaakt. Dan begint ook de kaartverkoop.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen