ANP13 jun '13 06:45

'KPN verwacht overnames'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Europese telecomsector is ,,meer dan ooit'' rijp voor een overnamegolf.

AMSTERDAM (AFN) - De Europese telecomsector is ,,meer dan ooit'' rijp voor een overnamegolf. Dat zegt financieel bestuurder Eric Hageman van KPN donderdag in het Financieele Dagblad (FD).

Hageman wijst daarbij op de extra waarde die kan worden gecreëerd, zeker omdat de meeste telecombedrijven in Europa hun aandelenkoers op de beurs fors hebben zien dalen door een sterke druk op de inkomsten. ,,De economische ratio was er ook in het verleden'', zo zegt Hageman. ,,Het was alleen niet nodig, omdat we met z’n allen heel succesvol waren dankzij stijgende inkomsten en dalende uitgaven. Nu is het meer dan ooit logisch dat er een consolidatiegolf komt.''

Hageman stelde tegen het FD dat er nu geen gesprekken zijn met het Spaanse Telefónica, een partij die al tijden genoemd wordt in relatie met KPN. Toch is het volgens de bestuurder ,,evident’ dat er nog steeds grote voordelen kunnen worden behaald met een krachtenbundeling. ,,Dan hoef je bijvoorbeeld maar één 4G-netwerk aan te leggen in plaats van twee.''

Waarde

Als de twee partijen hun netwerken samenvoegen, levert dat volgens de krant 2 miljard euro op. Bij een volledig samengaan gaat het om 4 miljard euro tot 5 miljard euro. ,,Wij hebben naar aandeelhouders toe de verplichting om daar serieus naar te kijken'', aldus Hageman.

Er zijn overigens ook geen gesprekken met Telefónica over een krachtenbundeling op de Duitse markt.

De bestuurder geeft tegen het FD ook aan dat het ,,niet zo erg'' bij KPN is ,,als mensen nu beweren''. Er zit volgens Hageman waarde in het aandeel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen