ANP7 jun '13 22:31

Titel Van Koot/Griffioen in Parijs

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De rolstoeltennissters Aniek van Koot en Jiske Griffioen hebben in Parijs de dubbeltitel veroverd op Roland Garros.

Aniek Van Koot (R) en Jiske Griffioen (L) op archief, EPA
Aniek Van Koot (R) en Jiske Griffioen (L) op archief, EPA

PARIJS (ANP) - De rolstoeltennissters Aniek van Koot en Jiske Griffioen hebben in Parijs de dubbeltitel veroverd op Roland Garros. Het als eerste geplaatste duo won op het Franse gravel met 6-2 6-3 van landgenote Sharon Walraven en de Duitse Sabine Ellerbrock.

Van Koot, nummer 1 van de wereld, en Griffioen, nummer 2 van de mondiale ranglijst, waren in de eindstrijd duidelijk het betere duo. Na ruim een uur was de finale op Roland Garros beslist.

De 22-jarige Van Koot en 28-jarige Griffioen vormen sinds begin 2012 een vast dubbelkoppel. Na winst op Wimbledon in 2012 wonnen ze begin dit jaar de Australian Open. Samen veroverden ze vorig jaar ook de zilveren medaille tijdens de Paralympische Spelen in Londen.

Bij de mannen slaagde Ronald Vink er niet in de dubbeltitel op Roland Garros te winnen. In een spannende finale ging hij met zijn Britse partner Gordon Reid onderuit in de beslissende 'champions tiebreak', die tijdens het Grand Slam de derde set vervangt. De Fransman Stéphane Houdet en de Japanner Shingo Kunieda zegevierden in 3-6 6-4 10-6.

Gerelateerde artikelen