ANP2 jun '13 14:18

Eerste Dreamliner voor China

Auteur: ANP Nieuws

GUANGZHOU (ANP) - Luchtvaartmaatschappij China Southern Airlines, de grootste van China gemeten naar passagiersaantallen, heeft haar eerste Boeing 787 Dreamliner in ontvangst genomen.

EPA
EPA

GUANGZHOU (ANP) - Luchtvaartmaatschappij China Southern Airlines, de grootste van China gemeten naar passagiersaantallen, heeft haar eerste Boeing 787 Dreamliner in ontvangst genomen. Het is voor het eerst dat een Chinese maatschappij een Dreamliner ontvangt.

Het toestel kwam aan in Guangzhou, waar de maatschappij is gevestigd. Het vliegtuig zal eerst 3 maanden worden ingezet op binnenlandse routes en daarna op de verbinding tussen Guangzhou en Parijs. China Southern is de tiende luchtvaartmaatschappij die een Dreamliner heeft ontvangen sinds de leveringen in 2011 begonnen en heeft er tien besteld. Air China heeft 15 Dreamliners besteld die vanaf eind 2015 zullen worden geleverd en Hainan Airlines kocht tien toestellen.

Alle Dreamliners moesten sinds januari maandenlang aan de grond blijven na problemen met de batterijsystemen van het energiezuinige vliegtuig. Boeing besloot daarop nieuwe systemen te installeren. Die werkzaamheden zijn nu vrijwel afgerond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen