ANP4 jan '13 13:58Aangepast op 4 jan '13 16:58

Moeder doodgestoken meisje blijft vastzitten

UTRECHT (ANP) - De 42-jarige moeder uit IJsselstein die wordt verdacht van het doodsteken van haar 16-jarige dochter, blijft de komende 2 weken vastzitten. De rechter-commissaris heeft dit besloten, liet de advocaat van de vrouw, Willem Jan Ausma, vrijdag weten.

Het meisje werd woensdag neergestoken in de woning van de familie. De moeder is door de aanklager voorgeleid. Zij zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mag hebben met haar advocaat. Ausma wil niets zeggen over het motief.

Aanleiding voor het drama waren problemen binnen het gezin, liet de politie eerder weten. Toen de gealarmeerde agenten arriveerden bij de woning aan het Saffierpad, was het meisje al niet meer aanspreekbaar. Ze overleed even daarna. De politie weidt niet uit over de aard van de problemen tussen moeder en dochter. Burgemeester Patrick van den Brink van IJsselstein betwijfelt volgens zijn woordvoerster sterk of er sprake is geweest van eerwraak, zoals door sommigen is gezegd.

Het meisje was een vmbo-leerlinge van het Cals College in IJsselstein. De school houdt maandag een besloten bijeenkomst voor leerlingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen