ANP14 mrt '13 09:07Aangepast op 14 mrt '13 17:01

Albert Heijn en vakbond weer aan de tafel

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn en FNV Bondgenoten zijn weer met elkaar in onderhandeling over de cao voor distributiemedewerkers. Dat hebben beide partijen donderdagmiddag laten weten. Volgens de vakbond gaan de acties onder distributiemedewerkers echter door totdat de supermarktketen met een serieuze oplossing komt.

Afgelopen nacht werd een ,,beperkt aantal'' winkels van Albert Heijn niet volledig bevoorraad door een actie van personeel bij het distributiecentrum in Zaandam. FNV Bondgenoten verwijt het concern geen aandacht te hebben voor de hoge werkdruk en onzekerheid over contracten voor de werknemers.

De partijen houden vooralsnog vast aan hun eisen. ,,Albert Heijn heeft ons laten weten dat hun eindbod nog niet van tafel is. De acties zullen daarom steeds heftiger worden'', stelt Ron Meyer, campagneleider van FNV Bondgenoten. Hij wijst erop dat als Albert Heijn niet over de brug komt, de schappen rond Pasen vrijwel leeg kunnen zijn.

Verrassingsacties

,,Wij passen de tactiek van opbouw van de acties toe, zodat Albert Heijn de kans krijgt om tot inkeer te komen. Maar er zullen ook verrassingsacties worden gehouden om te voorkomen dat Albert Heijn uitzendkrachten kan inzetten om werk op te vangen'', aldus de vakbondsman.

In de nacht van woensdag op donderdag verstreek een ultimatum van FNV Bondgenoten aan Albert Heijn om te praten over een betere cao.

Gerelateerde artikelen