ANP9 jan '13 16:35Aangepast op 9 jan '13 17:10

Overleg over reorganisatie Tata Steel gestopt

IJMUIDEN (AFN) - De ondernemingsraden van Tata Steel in IJmuiden, het vroegere Hoogovens, hebben hun overleg met de directie over een voorgenomen reorganisatie opgeschort. Dat maakten zij woensdag bekend. De komende weken wordt de ontstane situatie met het personeel besproken.

De ondernemingsraden vinden de reorganisatieplannen van de directie slecht onderbouwd. Die zouden vooral gericht zijn op het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen en niet op verbetering van de concurrentiepositie van het bedrijf.

,,De medezeggenschap is van mening dat al deze plannen Tata Steel in IJmuiden in een steeds verder verslechterende situatie brengen'', schrijven de ondernemingsraden in een verklaring. Door de reorganisatie zou het personeel meer moeten overwerken en zou nauwelijks ruimte overblijven voor scholing of verlof.

Kwaliteit van overleg

Vakbond De Unie liet weten zich grote zorgen te maken over ,,de kwaliteit van het overleg'' tussen de leiding van Tata Steel en de ondernemingsraden. De bond constateert dat de reorganisatie waarover wordt gesproken ,,niets meer en niets minder is dan een gewone bezuinigingsoperatie door middel van grootschalige personeelsreductie''.

Tot een verbetering van de productiviteit en de organisatie leidt de ingreep volgens De Unie niet. Het personeel dreigt daarvan de dupe te worden doordat de werkdruk alleen maar toeneemt, stelt de vakorganisatie. De Unie roept op tot constructief overleg tussen Tata Steel en de bonden.

Gerelateerde artikelen