ANP19 jun '13 09:44

AEX zakt in het rood

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is woensdag na een positieve start in het rood gedoken.

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is woensdag na een positieve start in het rood gedoken. De andere Europese aandelenmarkten lieten na de opening hun kleine winsten eveneens lopen. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag zal plaatsvinden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste handelsuur 0,1 procent lager op 350,79 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 534,66 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren 0,6 procent.

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, zal het rentebesluit om 20.00 uur (Nederlandse tijd) bekendmaken. Een halfuur later zal Fed-voorzitter Ben Bernanke het besluit toelichten tijdens een persbijeenkomst. Beleggers hopen dat Bernanke zal benadrukken dat de Fed voorlopig de steunprogramma’s in tact zal laten of slechts zeer geleidelijk zal afbouwen.

Parijs

In Parijs klom Alcatel-Lucent ruim 4 procent. Beleggers reageerden enthousiast op de plannen van de maker van telecomapparatuur om terug te keren naar winstgevendheid. Kabel Deutschland won in Frankfurt 0,6 procent. Vodafone heeft zijn bod op het Duitse kabelbedrijf verhoogd, zo melden bronnen rond het bedrijf. Het Britse telecomconcern biedt nu evenveel als Liberty Global, de Amerikaanse eigenaar van UPC.

Aegon stond onderaan de AEX met een min van 1,6 procent. De verzekeraar liet voorafgaand aan een bijeenkomst met analisten en beleggers in Londen weten op koers te liggen om zijn doelstellingen voor 2015 te halen. Aegon zal wel extra maatregelen nemen om het rendement op het eigen vermogen op het gewenste peil te krijgen.

ING

ING won 1,3 procent. De bank en verzekeraar wil twee obligatieleningen die door de Staat worden gegarandeerd terugkopen. Het gaat om een lening van 4 miljard euro en een lening van 2,25 miljard dollar. Door ze terug te kopen wil ING het totaal aan uitstaande leningen dat door de Staat wordt gegarandeerd verlagen.

De euro was 1,3395 dollar waard, tegen 1,3405 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie klom 0,4 procent tot 98,83 dollar per vat. Brentolie werd 0,2 procent duurder, op 106,20 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen