ANP4 jun '13 23:11

Wotherspoon wil naar Sotsji 2014

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM (ANP) - Oud-schaatser Jeremy Wotherspoon wil voor de vijfde keer deelnemen aan de Winterspelen.

Jeremy Wotherspoon. ANP
Jeremy Wotherspoon. ANP

HILVERSUM (ANP) - Oud-schaatser Jeremy Wotherspoon wil voor de vijfde keer deelnemen aan de Winterspelen. De inmiddels 36-jarige Canadees is sinds januari alweer in training nadat hij 3 jaar geleden was gestopt.

Oud-sprintkampioen Jan Bos heeft zijn voormalige rivaal onder zijn hoede genomen als coach bij de schaatsacademie in Inzell, die onder leiding staat van de Nederlander Marnix Wieberdink.

Wotherspoon wil bij Sotsji 2014 nog één keer proberen om olympisch goud te veroveren. De viervoudige wereldkampioen sprint greep steeds naast de olympische titel op de 500 en 1000 meter. Bij Nagano 1998 behaalde hij zilver op de 500 meter. Het is zijn enige olympische medaille tot dusver.

,,Dit is mijn laatste kans om nog een keer naar de Winterspelen te gaan'', liet Wotherspoon dinsdagavond bij de NOS weten. ,,Je zou het een comeback kunnen noemen, ja. Natuurlijk loop ik het risico dat het niet lukt. Maar dan heb ik het in elk geval geprobeerd. Ik ben nog steeds niet helemaal klaar met schaatsen.''

Gerelateerde artikelen