ANP3 apr '13 22:51

Dortmund vergeet te scoren bij Málaga

EPA
EPA

MÁLAGA (ANP) - Bij de wedstrijd tussen Málaga en Borussia Dortmund bleven de doelpunten woensdagavond uit. Vooral de Duitse formatie van trainer Jürgen Klopp mocht zich dat na een aardig eerste duel in de kwartfinale van de Champions League in het Spaanse stadion La Rosaleda aantrekken. De kampioen van de Bundesliga kreeg verreweg de meeste mogelijkheden om een plaatsje bij de laatste vier al min of meer veilig te stellen.

In het eerste deel al hadden de Duitsers, die in de groepsfase twee keer wonnen van Ajax, het verschil kunnen maken. Zo verscheen Mario Götze twee keer vrij voor het doel, maar beide malen zag de aanvallende middenvelder Willy Caballero redden. De Argentijnse routinier (31) greep vervolgens eveneens goed in bij een schot van Marco Reus. Ook bij een inzet van Sebastian Kehl stond Caballero op de goede plaats.

Pas na een half uur kwam de thuisclub wat meer in het spel. Isco lanceerde Javier Saviola, maar de Argentijn kon net niet bij de bal. Het 21-jarige Spaanse talent was zelf ook dicht bij een treffer, maar zag zijn inzet nog net geblokt door verdediger Lukasz Piszczek. Verder zag Jeremy Toulalan een kopbal van de doellijn gehaald.

Vooral Dortmund ging na de hervatting door met het missen van kansen. Götze bood een vrije kans aan Robert Lewandowski, maar tegen zijn gewoonte in raakte de Poolse 'killer' de bal niet goed. Even later brak Götze door op rechts, maar schoot voor het doel langs. Zo kon het niet anders of het duel zou in 0-0 eindigen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen