ANP29 jan '13 22:34

Beleggers Wall Street voorzichtig positief

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York sloten dinsdag overwegend met lichte winst. Technologiebeurs Nasdaq bleef achter en eindigde vlak. Beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door een tegenvallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. De handel stond verder in het teken van de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag begon aan een 2-daagse beleidsvergadering.

De Dow-Jonesindex sloot 0,5 pocent hoger op 13.954,42 punten. De brede S&P 500 eindigde eveneens 0,5 procent hoger op 1507,84 punten. Technologiebeurs Nasdaq bleef onveranderd op 3153,66 punten.

Beleggers besteedden weinig aandacht aan het tegenvallende cijfer over het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten dat dinsdagmiddag bekend werd gemaakt. Cijfers van onderzoeksbureau Conference Board wezen uit dat de vertrouwensindicator in januari was gedaald tot 58,6, van een herziene stand van 66,7 in december. Dat is de sterkste daling sinds augustus 2011 en flink lager dan analisten hadden verwacht.

Economische strubbelingen

Bedrijven die weinig last hebben van economische strubbelingen, zoals farmaceut Pfizer en telecomprovider AT&T boekten winst. Pfizer (plus 3,4 procent) bracht dinsdag ook resultaten naar buiten die boven de verwachtingen van analisten lagen. Maar Ford, die eveneens met meevallende cijfers kwam, sloot juist fors lager. Ford meldde een groter dan verwacht verlies in Europa en voorspelde dat dit verlies ook dit jaar zal oplopen. Het aandeel eindigde met een verlies van bijna 5 procent.

Yahoo verloor bijna 3 procent hoewel het Amerikaanse internetbedrijf in het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst heeft geboekt dan verwacht.

Apple

De Nasdaq werd ook in de min gedrukt door Amazon, dat dinsdag nabeurs met de resultaten komt. Amazon sloot met een verlies van bijna 3 procent. Apple, dat dinsdag een nieuwe iPad naar buiten bracht, kreeg er juist 2 procent bij

De euro noteerde 1,3495 dollar, tegen 1,3475 bij het sluiten van de Europese beurzen. De Europese munt noteert op vrijwel de hoogste stand sinds december 2011 (1,3496 euro) ten opzichte van de dollar. De dollar verzwakte doordat beleggers woensdag een beleidsverandering van de Federal Reserve verwachten. Een vat lichte Amerikaanse olie was 1 procent duurder en kostte 97,42 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen