ANP31 jan '13 15:03

'Wall Street opent in de min’

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen donderdag waarschijnlijk in de min openen. Beleggers lijken het rustig aan te gaan doen op de laatste dag van een sterke beursmaand. Ook verwerkt de markt een stroom aan bedrijfsresultaten en macro-economische cijfers.

Voorbeurs bleek dat er afgelopen week meer werkloosheidsuitkeringen zijn aangevraagd in de Verenigde Staten dan in de week daarvoor. In totaal vroegen 368.000 mensen voor het eerst steun aan. Een week eerder waren dat er nog 330.000. Economen hadden gerekend op 350.000 aanvragen.

Daarnaast namen de Amerikaanse consumentenbestedingen in december toe met 0,2 procent op maandbasis, terwijl was gerekend op een stijging met 0,3 procent. De toename was mede te danken aan de stijgende lonen in de VS in december. Die gingen met 2,6 procent omhoog, terwijl economen 0,8 procent hadden verwacht.

UPS

Aan het bedrijvenfront maakte UPS de resultaten bekend. De Amerikaanse pakketbezorger, die onlangs de geplande overname van TNT Express afblies, dook in het vierde kwartaal van 2012 flink in de rode cijfers door een eenmalige pensioenlast. De omzet steeg met 2,8 procent tot 14,57 miljard dollar (10,7 miljard euro).

Facebook opende woensdag nabeurs de boeken. Het bedrijf achter het gelijknamige sociale netwerk behaalde in het vierde kwartaal van 2012 een nettowinst van 64 miljoen dollar, bijna 80 procent minder dan een jaar eerder. De omzet nam wel toe, met bijna 40 procent tot 1,59 miljard dollar.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,1 en 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street verloor woensdag terrein nadat bleek dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal onverwacht is gekrompen. De centrale bank, de Federal Reserve, liet conform verwachting zijn stimuleringsprogramma ongewijzigd. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 13.910,42 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen