ANP13 jan '13 14:52

Wüst vergroot voorsprong bij EK allround

ANP
ANP

HEERENVEEN (ANP) - Ireen Wüst heeft zondag bij het Europees kampioenschap allround haar voorsprong op de concurrentie verder vergroot. De Brabantse schaatsster won de 1500 meter in een scherpe tijd (1.56,39) en troefde daarmee al haar rivalen af. Linda de Vries eindigde als tweede met een tijd van 1.57,57 en schoof in het klassement ook op naar de tweede plek.

Diane Valkenburg, die in een direct duel nipt van De Vries verloor, kwam na 1.57,76 over de streep en werd daarmee derde. Die positie neemt zo ook in de tussenstand in. De 17-jarige Antoinette de Jong klokte op de schaatsmijl de achtste tijd (1.59,02) en zakte in de stand naar plek vier.

Het EK allround wordt later deze zondag afgesloten met de 5000 meter. Wüst verdedigt dan een voorsprong van 13,64 seconden ten opzichte van De Vries. Valkenburg heeft nog zicht op het zilver, aangezien haar achterstand op De Vries slechts 0,98 seconde bedraagt. De Jong staat weer iets minder dan 2 tellen achter op Valkenburg.

De Noorse Ida Njatun is de eerste buitenlander in de tussenstand, op de vijfde plaats. Haar achterstand op Wüst is opgelopen tot 22 seconden. Titelverdedigster Martina Sablikova staat zesde, Claudia Pechstein is zevende.

Gerelateerde artikelen