ANP3 jan '13 17:22Aangepast op 3 jan '13 23:00

AC Milan stapt van veld wegens racisme

EPA
EPA

MILAAN (ANP) - AC Milan is donderdag in de 26e minuut van het vriendschappelijke duel met de Italiaanse vierdedivisieclub Pro Patria van het veld gestapt omdat donkere spelers van de club racistisch bejegend werden door fans van de tegenstander.

Het elftal volgde het voorbeeld van Kevin-Prince Boateng, die de bal opeiste, zijn shirt uittrok en boos het speelveld verliet. De middenvelder weigerde nog langer te accepteren dat hij en zijn gekleurde ploeggenoten, onder wie Urby Emanuelson, door een deel van de aanhang van Pro Patria werden uitgejouwd.

,,Ik ben teleurgesteld maar denk dat het een juiste keuze is geweest het veld te verlaten'', reageerde trainer Massimiliano Allegri. ,,We moeten dit soort gedrag stoppen. Italië moet zo langzamerhand een beetje geciviliseerd en een beetje intelligenter worden.''

Sterk signaal

AC Milan liet na afloop weten dat de racistische uitlatingen gericht waren tegen Boateng, Niang, Emanuelson en Muntari. Volgens aanvoerder Massimo Ambrosini wilde de club vooral een sterk signaal afgeven. ,,Het ging al mis vanaf het begin. We willen duidelijk maken dat dit onacceptabel is, al betreuren we het dat een aantal kwaadwillenden het heeft verpest voor de rest van het publiek.''

Directeur Umberto Gandini van AC Milan prees de actie. ,,Ik ben heel trots dat de spelers van AC Milan hebben besloten van het veld te stappen vanwege racistische uitlatingen door een stel idioten. Racisme en stommiteiten passen niet op het voetbalveld''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen