ANP10 jun '13 14:01

'Sterke temperatuurstijging zonder ingrijpen'

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN) - Overheden moeten drastische maatregelen nemen om het eerder gestelde doel te bereiken van een temperatuurstijging van maximaal 2 procent.

PARIJS (AFN) - Overheden moeten drastische maatregelen nemen om het eerder gestelde doel te bereiken van een temperatuurstijging van maximaal 2 procent. Dat doel is inmiddels ver uit het zicht geraakt, schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een rapport dat maandag is uitgekomen.

Uitstoot van broeikasgas CO2 is in 2012 gestegen tot een recordhoogte van 31,6 gigaton (1 gigaton is 1 biljoen kilo). Volgens IEA-directeur Maria van der Hoeven ,,is klimaatverandering gedaald naar de laagste regionen van de politieke prioriteiten’’. De weg waarop de wereld op dit moment zit leidt eerder naar een stijging van de temperatuur met 3,6 tot 5,3 graden , aldus IEA.

Om het tij te keren stelt het rapport vier maatregelen voor, die er voor kunnen zorgen dat de uitstoot in 2020 aanzienlijk wordt verminderd. Zo moet onder meer de bouw en gebruik van kolencentrales worden beperkt en moeten er gerichte maatregelen worden getroffen voor de isolatie van gebouwen, fabrieken en transportmiddelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen