ANP8 aug '13 14:08

Fannie Mae keert 10,2 miljard uit aan VS

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De genationaliseerde Amerikaanse hypotheekverstrekker Fannie Mae keert 10,2 miljard dollar (7,6 miljard euro) uit aan het Amerikaanse ministerie van Financiën, nadat het bedrijf voor het zesde kwartaal op rij een winst heeft weten te behalen.

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De genationaliseerde Amerikaanse hypotheekverstrekker Fannie Mae keert 10,2 miljard dollar (7,6 miljard euro) uit aan het Amerikaanse ministerie van Financiën, nadat het bedrijf voor het zesde kwartaal op rij een winst heeft weten te behalen. Dat maakte Fannie Mae donderdag bekend.

De winst over het tweede kwartaal kwam uit op 10,1 miljard dollar. De eveneens genationaliseerde branchegenoot Freddie Mac maakte woensdag bekend 4,4 miljard dollar aan dividend uit te keren aan de Amerikaanse schatkist. Samen hebben ze nu meer dan 145 miljard dollar aan winst uitgekeerd aan de federale overheid.

De hypotheekverstrekkers werden tijdens de financiële crisis in september 2008 genationaliseerd door de Amerikaanse overheid om te voorkomen dat ze zouden bezwijken onder de crisis op de huizenmarkt. Met die redding was bijna 190 miljard dollar gemoeid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen