ANP6 aug '13 13:58Aangepast op 6 aug '13 14:46

Haskoning verbetert Colombiaans kanaal

Auteur: ANP Nieuws

AMERSFOORT (AFN) - Het Nederlandse ingenieursbureau Royal HaskoningDHV gaat in Colombia aan de slag met het veiliger maken en herstellen van het bijna 400 jaar oude en 120 kilometer lange Canal del Dique, een scheepvaartroute die van groot belang is voor de regionale economie.De internationaal opererende firma uit Amersfoort sloot daarvoor een 4-jarige overeenkomst met de Colombiaanse overheid.

AMERSFOORT (AFN) - Het Nederlandse ingenieursbureau Royal HaskoningDHV gaat in Colombia aan de slag met het veiliger maken en herstellen van het bijna 400 jaar oude en 120 kilometer lange Canal del Dique, een scheepvaartroute die van groot belang is voor de regionale economie.

De internationaal opererende firma uit Amersfoort sloot daarvoor een 4-jarige overeenkomst met de Colombiaanse overheid. Het project, met een contractwaarde van 22 miljoen euro, behelst onder meer het ontwerpen van nieuwe sluizen en dijkversterking. Royal HaskoningDHV werkt samen met het Colombiaanse ingenieursbureau Gómez Cajiao.

De verbetering van het kanaal is onderdeel van de wederopbouw van de infrastructuur in Colombia die door president Juan Manuel Santos in gang is gezet. De infrastructuur van het Zuid-Amerikaanse land liep in 2010 grote schade op door de stortregens en overstromingen die het gevolg waren van het natuurverschijnsel La Niña.

Canal del Dique, dat de Baai van Cartagena verbindt met de rivier de Magdalena bij de noordelijke stad Calamar, trad destijds buiten zijn oevers. Steden langs het kanaal kwamen onder water te staan. Er vielen tientallen slachtoffers, duizenden mensen raakten dakloos en gewassen werden vernietigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen