ANP9 aug '13 09:56Aangepast op 9 aug '13 18:18

Storing T-Mobile in buitenland voorbij

De storing waar klanten van T-Mobile in het buitenland sinds donderdagochtend last van hebben, is voor een deel voorbij.

DEN HAAG (ANP) - Klanten van T-Mobile kunnen weer bellen, sms'en en mobiel internetten in het buitenland. De storing is verholpen. Dat meldde het bedrijf vrijdag aan het eind van de middag.

T-Mobile kampte vanaf donderdag met netwerkproblemen. Die waren in de loop van vrijdagmiddag verholpen voor het grootste deel van de wereld. Tegen het einde van de middag kregen ook de klanten in landen als België, Frankrijk en Duitsland weer verbinding.

Hoeveel klanten van T-Mobile en de merken Ben, Simpel *bliep en MTV Mobile wereldwijd door de storing zijn getroffen, kon een woordvoerder van T-Mobile niet zeggen. Oorzaak van de netwerkproblemen is een storing in het systeem dat het mobiele verkeer in het buitenland centraal afhandelt.

T-Mobile heeft zijn klanten excuses aangeboden voor het ongemak. Na het weekeinde komt het bedrijf met meer informatie over een vergoeding voor de gedupeerden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen